#hookedonlife

Helt ærlig; om å bli ett år eldre… (English/Norsk)

For the english version  – click here!

På min aller siste dag som 32 åring dukket dette sitatet opp, postet på facebook av en relativt ny men likevel det jeg anser som en god og ikke minst kjær venn;

 ”Hva står man igjen med når støvet har lagt seg, når man ikke har mer tid å kaste bort? Når man er ferdig med å tenke på alt hva som kunne vært om man hadde valgt en annen retning i livets mange veikryss og heller er fast bestemt på at det som er igjen er det som skal være der for alltid?”

Min fine venn Inger vet ikke hvem som har skrevet det, men det traff meg midt i hjertet – og i fleisen, blidfleisen. For jeg er utrolig blid om dagen. Men det har ikke alltid vært sånn, og  dette sitatet minnet meg om noe sårt og litt vanskelig. For å tilstå en sak så har de tre foregående bursdagene mine dreid seg om å ønske at noe skal skje. Pappa pleier å si: ”du kan skita i eine neven og ynskja i andre, so ska du sjå kor du får mest” og gamle ordtak har vel alltid noe for seg. Jeg ønsket meg at dette året skulle noe skje, dette året skulle bli mitt år, dette året skulle ting endre seg. Men jeg gjorde ikke noe.

Pirajafiske i Rio Negro, Brasil

Pirajafiske i Rio Negro, Brasil

Det vil si, jeg gjorde masse, ting jeg innerst inne visste ikke var det rette for meg, men drømmene og tankene jeg hadde var av den typen som jeg ikke våget å sette til livs. Helt til en dag det endret det seg, også det etter å ha hatt en lang og god samtale med pappa, og beslutningen om å reise ble tatt.

Og to måneder ut i reisen angrer jeg ikke ett sekund. Jeg er kanskje ett år eldre, arbeidsledig og på ”loffen”, men jeg kan med hånden på hjertet si at dette var helt riktig beslutning for meg. Og når jeg nå går inn i min 33. bursdag ønsker jeg ikke lenger at dette skal bli mitt år. For det er det. Sunset on IpanemaI fjor tok jeg nemlig den saken i egne hender i form av å bestemme  meg for å følge hjertet, i tillegg til at knallhard jobbing med meg selv – med god hjelp fra fantastiske venner og en dyktig terapeut over de siste årene har båret frukter. Og jeg ønsker så sterkt for så mange andre å klare å gjøre det samme –  for kan jeg så kan du!

Jeg hadde det veldig bra før jeg dro på denne reisen, mye fordi valget om den var tatt. Jeg kan ikke bli ute i verden for evig og jeg vil komme hjem igjen og fortsette livet mitt der. Men med en visshet om at jeg er litt flinkere til å gjøre riktige valg for meg selv, at jeg er litt tryggere, en hel del sterkere, og altså; ett år eldre. Likevel, jeg hadde aldri trodd jeg skulle gjennomføre noe sånt som dette, men jeg har faen meg gjort det! Og jeg vet at ”det som er igjen, det som skal være der for alltid” er noe bra noe – fordi jeg kan nemlig selv bestemme hva det skal bli!

Freeflow, Jaco, Costa Rica

Freeflow, Jaco, Costa Rica

Det er fortsatt 10.mars i noen timer til her i Costa Rica, men regnet ut i fra tidssonen jeg ble født i kan jeg si det likevel: gratulerer med 33 årsdagen til meg selv, dette er pokker meg mitt år og jeg føler meg som verdens heldigste…

Best birthdaypresent

Best birthday present

Tags: , , , , ,

Leave a Reply